Незабутня природа Гондурасу, поєднання тропічних сезонів цього краю, розташованого між двома океанами, працьовиті чесні люди та їх самобутні традиції не залишають байдужими туристів, які завжди з любов'ю згадують цю країну та її культуру. Ну а одним із головних багатств екзотичної держави є цікава кава Гондурас. Зростаючий у різних гірських районах, він залишає приємний післясмак з вираженою кислинкою. Пропонуємо дізнатися факти про цей напій!
Висотність і сорти Гондурас кави
Нестабільна політична ситуація держави, вихори, смерчі, урагани, які нерідко відвідують території, придатні для вирощування кавових плантацій, зовсім недавно призвели до кавової кризи в Гондурасі. Однак працююче населення відновило виробництво кави, і зараз 40 000 господарств та ферм продає кавові зерна високого класу на весь світ.
Неймовірно, але кава тут росте не лише у передгір'ї. Сорти класифікуються за висотою розташування кущів над рівнем моря. Таким чином, можна виділити такі категорії:
- "Середній стандарт" росте на висоті 700-1000 м;
- «високогірний HG» збирають із 1000-1500 м;
- «Тільки високогірний SHG» обробляють дуже високо – 1500-2000 м.
Найвідомішими серед любителів та фахівців з кави є високогірні бренди «Йойха», «Маркала» та «Ла Централ». Найчастіше їх використовують у блендах, тобто змішують, щоб смак був досконалим. Адже кожна плантація має свою специфіку, а разом сорти і марки чудово доповнюють одна одну. Обсмаження застосовують середню або високу, щоб підкреслити м'яку насиченість і гармонію безлічі пряних ноток.
Спробуйте підбадьорлива ароматна кава з Гондурасу, щоб поринути в романтику цієї спекотної тропічної країни, пізнати її шарм і чарівність!