Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Чаи Улун

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою

Китайський улун: виробництво, приготування та особливості популярного чаю

Китайський чай улун або оолонг, як його ще називають, викликає не лише захоплення незвичайним смаком, а й здивування характеристиками. Про походження напою ходить безліч легенд. Одні з них розповідають про те, що для отримання незвичайного смаку чаю листочки вимочують у молоці, інші – про те, що молоко використовується як рідина для поливу чаю під час їх зростання. Звичайно, ці міфи вже неодноразово були спростовані, але їх не забувають, адже такі історії роблять улунський чай ще більш загадковим та чарівним.

Оолонг: чай із яскравим характером

Улун купити можна в різних варіантах виконання. Молочний чай – лише один різновид популярного китайського напою. До групи улунів відносяться середньоферментовані чаї з великого аркуша. У процесі ферментації перетворюються лише краї листочків, які середня частина залишається недоторканою. Ця особливість робить оолонг проміжною ланкою між зеленим і червоним чаєм.

Купити чай улунв Україні можна у двох великих категоріях – світлі та темні чаї. Вони відрізняються ступенем ферментації. У першому випадку ферментування вбирається у 30%, у другому – перевищує показник 50%.

Купити чай улун світлого типу часто віддають перевагу цінителям зеленого чаю. Такий напій приваблює яскравим зеленим кольором. Лист улуну м'ятий, скручений. Лист зеленого чаю рівніший, цілий, адже не піддається в процесі обробки сильним скручуванням. Аромат оолонгу дуже м'який, ніжний з нотками весняних квітів.

Купити китайський чай улун темного типу обирають шанувальники чорного варіанта напою. Виробляють такі чаї аналогічно світлим аналогам, але в кінці обробки листя піддаються додатковому "копченню", за рахунок чого приготований настій отримує темний коричневий колір та пряний аромат.

Чому варто купити чай улун в Україні.

Ціна чаю улун вища, ніж звичних для всіх різновидів сировини для заварювання. Але додаткові витрати окупаються неповторними характеристиками одержуваного з листя настою:

  • чай китайський улун – найзапашніший і насичений нотами вид напою;
  • саме оолонги використовуються під час проведення чайної церемонії Гун Фу Ча;
  • Заварювати суміш можна багаторазово, наприклад, світлі оолонги дозволяють отримувати близько 15 порцій напою.

Вибираючи улун чай, купити який ви хотіли б для дому, офісу чи кафе, зверніть увагу на місце збирання листа. Материкові та острівні оолонги відрізняються смаком та ароматом, вони по-різному впливають на організм.

Технологія виробництва

Для виробництва улунського чаю використовують соковиті зелені листя камелії китайської. Їх збирають із уже дорослих чагарників вручну. Період для збирання листя залежить від того рецепта, для якого здійснюється збирання. Чаї з сильним ароматом виготовляють із весняного листя. Для темних улунів використовують зріле, щільне, соковите листя, зібране восени.

Після збирання сировини його сушать на відкритому повітрі спочатку під сонячним промінням, а потім – у тіні;

У процесі сушіння сировину перемішують і трохи приминають, не ламаючи при цьому. Така обробка забезпечує можливість часткової ферментації. Обробка проводиться до отримання необхідного ступеня ферментації, після чого листя сушать при підвищенні температури до 300 градусів за Цельсієм.

Особливості оолонгів – скрученість листя. Скрутку проводять у спеціальних автоматах або виконують вручну. Остаточно усунути з продукції вологу допомагає повторне сушіння. Після неї чай упаковують та відправляють на продаж.

Як заварювати улун

Чай оолонг купити можна в пакетованому або розсипному вигляді. У першому випадку проблем із заварюванням не виникне – просто опустіть пакетик у гарячу воду та зачекайте кілька хвилин. Розсипний чай вимагає підготовки до заварювання та дотримання процедури приготування:

  • візьміть глиняний чи скляний заварник, гайвань чи спеціальну колбу;
  • підготуйте 7-10 г сухої чайної суміші;
  • нагрійте воду до 80 градусів Цельсія для заварювання світлого улуна та до 90 градусів – для темних сортів;
  • прогрійте посуд, засипте в нього суміш і струсіть для розкриття аромату чаїнок;
  • залийте водою, першу заварку злийте, а другу потримайте для заварювання близько 30 секунд;
  • кожну з наступних проток можна тримати по 10 секунд.

Щоб зберегти властивості чаю, зберігайте його в щільно закритій тарі при невисокій температурі. Оптимальне місце для зберігання – дверцята холодильника.

Чай улун в інтернет-магазині Coffeetrade

Чай улун купити в Україні ви можете на нашому сайті. Виберіть у каталозі цікавий для вас товар – асортимент пропозицій дозволяє підібрати продукцію за вартістю, обсягом, видом, букетом смаку та аромату, способом заварювання. Замовити товар зручно онлайн, але якщо у вас виникли труднощі під час вибору – зателефонуйте нам. На чай улун ціна в Coffeetrade доступна і дозволяє насолоджуватися найкращим китайським напоєм кожному поціновувачу східної культури. Доставка продукції здійснюється у Києві та в інші регіони України.

Вгору
,