Якщо ви зараз не маєте можливості вирушити в подорож до яскравої та незабутньої країни, але дуже хочете відчути її атмосферу, то скористайтеся нашою порадою: скуштуйте каву цієї країни, вона багато розкаже своїм смаком та ароматом. Так, наприклад, кава Танзанія занурить вас у таємниці найбільших природних чудес світу, відкриє неповторний смак субекваторіальних саван, нарешті, подарує відчуття, що ви доторкнулися до колиски світу!

Природні умови зростання танзанійської кави

Сусідство цієї держави з Індійським океаном та наявність спекотного та дощового сезонів зумовили незвичайні умови для зростання кави. Цей напій дуже популярний у Танзанії, яке частка в національному експорті країни – головна. Найбільш насиченими сортами з багатим густим смаком є ​​"Пібері" та "Чанга АА", вирощені в передгір'ях найвищої точки Африки - гори Кіліманджаро.

Політика і економіка Танзанія кави

Кава Танзанії з кожним роком стає все більш визнаною в різних країнах, цьому сприяють не тільки цінні властивості напою, що бадьорить, але й рівень експорту кавових зерен, що знижується, в сусідній країні Кенії. Помінялися місцями у сумі виробленого товару і частки різних господарств, що випускають кави. Тепер малі ферми становлять до 90% цієї величини. 

Є тенденція і до кооперації підприємців, які мають дрібні ділянки кущів. Танзанійська рада з виробництва та реалізації кави активно співпрацює з такими підприємцями, дозволяє купувати приватникам та організаціям товар у виробників.

Поширеними марками танзанійської кави є бренди «Кіліманджаро» та «Кібо», а позначки АА або PB на них означають належність до відповідних сортів Пібері та найвищої. Обов'язково спробуйте цю насичену каву середньої обсмажування з малою кислинкою, невеликою гостротою, помірним балансом відтінків смаку!