Якщо Ви зібралися купити кавоварку в Києві для бізнес-використання, в першу чергу слід визначити тип Вашої торгової точки. Це – вирішальний чинник, що впливає вибір конкретного агрегату. Недостатньо просто сказати собі: у нас кафе.

У поняття «кафе» можуть входити:

  1. Спеціалізована кав'ярня, де 80% обороту посідає саме кава;
  2. Традиційне у розумінні кафе – з кухнею, але з дешевшим чеком і швидшим обслуговуванням, ніж у ресторані;
  3. Кафе-кондитерська;
  4. Фастфуд;
  5. Кавовий куточок у торговому центрі;
  6. Кав'ярня на колесах.

Якщо визначено, що у проекті створення хоча б «напівспеціалізованої» кав'ярні або кафе з середнім чеком і з піком відвідувачів увечері та пізно ввечері, то вибір кави машини має бути за «ресторанним» принципом – дорога і потребує висококваліфікованого бармена особливої ​​спеціалізації – бариста.

Другу велику групу становлять власне кафе з ранковим і денним піком відвідуваності, тобто ті точки, куди насамперед приходять з метою «поїсти», а не «посидіти».

Третю групу закладів умовно можна узагальнити словом «швидке обслуговування». До неї входить все інше.

Тепер, коли точно визначено одну з трьох груп, слід скласти другий чек-лист.

До нього входять зовсім не очевидні критерії для покупки кави.

  1. Прохідність точки.
  2. Площа для розміщення.
  3. Рівень кваліфікації персоналу.
  4. Чи планується заощаджувати на сировині. Що збираєтеся використовувати: зерно або мелену каву.
  5. Вибагливість клієнта до смакових якостей напою.
  6. Вибагливість відвідувачів до якості кавомолочних напоїв.
  7. Можливість клієнта чекати.

Інтернет-магазин Coffetrade спеціалізується на постачанні автоматичних кофемашин для другої та третьої груп закладів. Саме автоматичні агрегати необхідно вибрати за високої прохідності точки громадського харчування. Швидкість на них приготування кави в рази перевищує швидкість напівавтоматичних "ресторанних" машин. Другою величезною перевагою цієї категорії апаратів є можливість експлуатації некваліфікованим персоналом за принципом натискання однієї кнопки.

Нижче представлені особливості кращих кавоварок італійської компанії Saeco. Нехай вас не бентежить, що бренд не на слуху. Компанія існує аж із 1980 року. З 2008 року входить до складу міжнародного монстра Philips. У складі Saeco понад 20 підприємств – не лише виробничих, а й науково-дослідних та інноваційних.

Еспресо машина Saeco Aroma Compact SE200

Професійна кофемашина. Автомат.

Ідеальний варіант для кафе на територіях офісної забудови з масовим напливом клерків, що вічно поспішають, в ранковий і обідній годинник.

Основних особливостей дві:

  1. Компактність. Є майже кубом зі сторонами до 60 см - зручність для розміщення в ніші або на стійці продавця-касира. Актуально для закладів із малими площами.
  2. Найвища продуктивність. Еспресо за годину (50 мл) – 240 порцій. Капучіно на годину (150 мл) – 80 порцій. Такі вражаючі можливості зумовлені тим, що для кожного робочого місця (посту) є два краники. Це означає можливість одночасного приготування чотирьох (!) чашок кави.

Інші характеристики:

  • Робота на мелену каву. Однак це не виключає використання зернової сировини за рахунок придбання професійної кавомолки, наприклад Elektra MXC з покроковим регулюванням помелу та дозатором порцій. Дивіться розділ Кавомолки.
  • Одночасне приготування кави та підготовка окропу та пари за рахунок п'ятилітрового бойлера.
  • Ріжок спеціальної конструкції, що дозволяє використовувати каву різних сортів.

Кавоварка Saeco Aulika Top Hight speed cappuccino

Суперавтоматична. Придатна для обслуговування некваліфікованим персоналом, проте багатофункціональна. Орієнтована на масову видачу молоковміст кавових напоїв.

Головні «фішки»:

  • Модернізована система капучіно – одночасна подача з двох краників спіненого молока та кави! Час виходу – трохи більше 40 секунд.
  • Точне регулювання приготування напою за чотирма параметрами: ступінь помелу, об'єм, міцність та температура. Помел має 8 градацій, що встановлюються вручну спеціальним важелем
  • Кран регулюється по висоті! Це дозволяє використовувати будь-які ємності. Наприклад, келихи для латте мокіато.

Інші важливі показники:

  • УВАГА! Працює лише на зернах. Має вбудовану кавомолку та великий резервуар для зерен кави – на 1 кг.
  • Краники можуть використовуватись для приготування двох чашок кави одночасно.
  • Попереднє змочування помелу.
  • Автоматичне очищення (декалькінація).
  • «Захист від дурня» - бункери для води та зерен замикаються на замок.