Як зазначено в одному відомому прислів'ї: на любов і смак товариш не вояк. Це справедливо щодо процесу підбору кави до офісу. Купити каву в зернах або замовити каву мелену здасться складним завданням, адже у великій кількості людей знайдуться любителі з різними смаковими уподобаннями. Як же визначитися з вибором головної складової для перерви на каву, щоб усім співробітникам сподобався напій, що бадьорить?

Технічні та смакові складові підбору зернової кави.

Крім того, що бажано вивчити основні відомості щодо основних регіонів вирощування кавових зерен та їх особливості, що безпосередньо впливають на смак та аромат кави, потрібно ще й простежити за якістю, термінами зберігання та умовами виготовлення кави у зернах:

  • чим свіжіша дата випуску на упаковці, тим доцільніше купити каву в зернах в інтернет-магазині або в спеціалізованому відділі, тому що аромат буде яскравішим і насиченішим;
  • насиченість та смаковий відтінок кави більшою мірою залежить від ступеня обсмажування, ніж від сорту або місця проростання;
  • буде ідеально, якщо вдасться купити каву із зерен, обсмажених 1-2 дні тому;
  • найкращим варіантом стане додавання в кавомашину для кав'ярні, офісу або чашку, щойно розмелених зерен;
  • На арабіку припадає 65% світових продажів. Її популярність висока внаслідок тонкого аромату та м'якого смаку. Якщо серед співробітників немає виражених любителів робусти у чистому вигляді, то 100% арабіка точно підійде;
  • у робусті в 1,5-2 рази більше кофеїну, ніж в арабіці, тому вона має найбільш бадьорі властивості. Однак на смак міцніша і з гіркотою. Нестандартною ідеєю стане поєднання цих двох видів кави у різних пропорціях;
  • Зверніть увагу на тип упаковки зерна. Купити каву арабіка в зернах для офісу намагаються саме у вакуумній пачці, тому що аромат у ній збережеться на довгий термін. З порівняно недавніх пір каву замовити можна в упаковці з клапаном, що перешкоджає випаровуванню ефірних олій;
  • купуючи капсульну каву, потрібно перевірити в інструкції або описі її відповідність офісній кавомашині. Певні капсули виготовляються для конкретних агрегатів;
  • обсмажування буває високе, середнє та низьке. Для охочих приготувати лате та капучино купуйте останній варіант теплової обробки. Американо та еспресо люблять темне або високе обсмажування;
  • купити каву без кофеїну не завадить, якщо в команді є люди зі схильністю до підвищеного тиску, вагітні, колеги із серцево-судинними захворюваннями та іншими протипоказаннями до вживання звичайної кави.

Враховуючи всі зазначені фактори, взяти в офіс найзаповітнішу пачку найпопулярнішого у світі напою не складно. Бажаємо всім Вашим працівникам чудово відновити сили за чашкою смачної кави під час перерви на роботі!