Ця історія почалася в 1981 році з невеликої компанії в містечку Гаджо-Монтана (провінція Болонья, Італія). На той час кавоварки через високу ціну були мало доступні. Засновники компанії Серджіо Дзаппелла (Sergio Zappella) та Артур Шмед (Arthur Schmed) змогли побачити перспективи у виробництві бюджетних автоматичних кавомашин та кавоварок. Їх продукт був задуманий для дому або малого офісу. Як відомо, все геніальне просто. Не лише великим компаніям подобається пити каву, не виходячи з офісу. Про домашній варіант і говорити нічого – без коментарів. Через три роки компанію назвали Spidem SpA і вона увійшла до складу Saeco International Group як дочірнє підприємство.

У 1999 році Caeko "удочерили" ще одного виробника кавомашин - Gaggia S.p.A. Їх спеціалізація – ручні (ріжкові) кавоварки для меленої кави. Компанія стала називатися Saeco International Group S.p.A.

У 2009 році Saeco була викуплена компанією Philips – однією з найбільших у світі з виробництва побутової електроніки та відомих на той час у Європі кавоварок Philips Senseo. Навіть з усіма наявними на той момент боргами та зобов'язаннями Saeco, така угода була вигідна обом сторонам. Philips отримав частку Saeco на європейському ринку кавових машин (понад 30%), плюс новітні італійські технології. За прогнозами аналітиків, така угода мала примирити двох, давно ворогуючих, європейських конкурентів з виробництва еспресо кавоварок. Крім того, об'єднавшись, вони стануть ефективнішими в боротьбі з капсульною системою Nespresso, що набирає обертів.

З 2010 до 2012 року випуск продукції йшов з об'єднаною торговою маркою: відомі всім кавомашини Philips Saeco. У 2012 році Saeco повернув свою торгову марку.

У світі кавової техніки Саєко – №1 з багатьох аспектів. Це традиція. Перша автоматична домашня кавоварка - Superautomatica була представлена ​​ними в 1985 році. У ній реалізувалась розроблена Saeco технологія приготування кави, використовуючи зернову каву. У 1996 році з'являється капучинатор, який натисканням кнопки готує свіжу вершкову піну.

На момент об'єднання компаній у кавомашинах Saeco реалізовані:

  • жорна з високотехнологічної кераміки;
  • десять ступенів помелу кавових зерен;
  • функція запам'ятовування міцності, об'єму та температури приготування;
  • швидке нагрівання бойлера;
  • цикл автоматичного очищення;
  • зволоження меленої кави при попередній обробці, завдяки чому посилюється смак та аромат напою (система Aroma);
  • система рецептів приготування (за допомогою перемикача можна налаштувати міцність еспресо та параметри піни);
  • запатентована технологія регульованої кавомолки зі 100% керамічними жорнами;
  • адаптована система, яка залежно від сорту зернової кави автоматично підбирає кількість, необхідну для ідеальної екстракції.

Технології для кавомашин Saeco, заради яких їх купував Philips, були і залишаються «законодавцями стилю» в кавомашинобудуванні. Ці ж технології лежать в основі кавомашин Philips і Gaggia.

Отже, оскільки всі три бренди належать одній компанії, то й збираються вони на тих самих заводах. І в основі своїй мають на 90% однакове рішення: сталевий бойлер, керамічна кавомолка, помпа. Поділ брендів став маркетинговим і означає урізання/додавання кількох функцій. І, як наслідок, різницю у ціні. У 2011 році Saeco отримує сертифікат Італійської асоціації дегустаторів для еспресо, капучино, лате макіато.