Сьогодні ми поговоримо про те, як правильно варити каву в турці і чи справді це так важко, як вважають.

Як варити каву в турці?

Насамперед, необхідно використовувати якісну каву, яка розкриватиме всі необхідні смакові якості, які необхідні для пробудження організму. Якщо ви правильно зварите каву, вона допоможе вам прокинутися і отримати заряд енергії на весь день.

Особливо популярна кава з пінкою, яка ароматніша і краще на смак. Щоб добитися такого напою, необхідно постаратися, але насправді варити каву самостійно зможе кожен.

Отже, для того, щоб зварити ароматну та смачну каву, необхідно спочатку перемолоти її в кавомолці і поставити турку на вогонь. У розігріту турку засипається кава та цукор за бажанням. Деякі вважають за краще пити каву без цукру і правильно роблять, адже вона сприяє схуднення та виведення води з організму.

Тільки після того, як кава та цукор підігріваються, необхідно влити сиру воду, яка має бути розрахована у пропорціях. Зазвичай, на дві чайні ложки кави використовують сто мілілітрів води.

Таким чином, кава на газовій плиті відмінно і швидко вариться, але не треба забувати про ароматну піну, адже вона потребує особливого підходу.

Як тільки пінка з'явиться на поверхні турки, необхідно відразу ж вимкнути напій, інакше смакові якості та аромат зіпсуються.

Декілька правил при варінні кави в турці:

  • Використовуйте каву дуже дрібного помелу для того, щоб їй було легше розчинитися;
  • Не розігрівайте воду перш ніж засипаєте каву, необхідно розігрівати турку, а потім всі інші складові;
  • Якщо хочете урізноманітнити напій, то найкраще додавати прянощі.

Тепер ви знаєте як приготувати один із найсмачніших напоїв у домашніх умовах. Не забувайте купувати зернову каву і тоді зможете отримати чудовий міцний напій.