Кількість
|
Вартість
|
||
|
Здавна повелося так, що кавові зерна заварюють, і для цього використовуються різні способи. Люди застосовували гаряче вугілля або розпечений пісок, рідко відкритий вогонь. Джезва - спеціальний пристрій для заварювання, яке не змінилося з давніх часів. Воно є посудиною з широким дном і довгою ручкою. Виготовлялися джезви з міді, методом карбування та лиття. І оскільки цей предмет був найважливішим у будинку кожного турка, його намагалися максимально прикрасити. Згодом мідні турки окислялися та змінювали смак напою. Тому всередині їх стали захищати спеціальним способом: покривати оловом або сріблом. Традиція виготовлення дожила донині. Сучасні джезви зсередини покривають харчовим оловом або сріблом, а також прикрашають у різний спосіб. Один з найпопулярніших способів обробки "під старовину" - патина. ефект має на увазі легку потертість, яка з'являється на виробі під час тривалого застосування. Джезва мідна 450 мл патина підходить для затишних посиденьок з друзями, адже її обсягу вистачить на 5-6 середніх чашок.