Кількість
|
Вартість
|
||
|
Мідні джезви з давніх-давен використовувалися турками для заварювання меленої кави і були литими. Завдяки застосуванню цього матеріалу напій швидко та рівномірно прогрівався. Так, мелені зерна віддавали рідині весь свій смак та аромат. Ще в давнину турки помітили, незважаючи на свої позитивні якості, мідь здатна змінювати структуру напою та робити його менш приємним. Тому вони вигадали обробляти внутрішню поверхню виробів розплавленим оловом або сріблом. Ця традиція у виготовленні джезв дійшла до нас. Тільки в сучасному варіанті для внутрішнього шару використовують спеціальне харчове олово, воно повністю безпечне для людини. Джезва мідна 150 мл патина розрахована на кухоль середнього розміру. Але якщо вони малі, то обсягу цілком вистачить на 2-3.