Кількість
|
Вартість
|
||
|
Першими запровадили моду на каву східні купці, які оцінили смак та аромат арабського напою. Вони привезли його до султанського палацу, де спочатку для варіння використовували каструльку із справжнього золота з кришкою та довгою ручкою на одну чашечку. Готували каву для султана та подавали відразу на стіл. З того часу залишився звичай наливати напій із джезви у чашку вже за столом. Мололи зерна та заварювали каву у присутності султана. Але він іноді розплющувався з широкого посуду, що псувало аромат і не подобалося багатію. Тоді вигадали невелику посудину з товстим широким дном і вузьким горлом, який сподобався султанові. Такий посуд використовується і сьогодні. Джезва мідна 320 мл вважається зручним варіантом, в якому можна приготувати 3-4 чашки кави та напоїти невелику компанію друзів.