Кількість
|
Вартість
|
||
|
У чому тільки не заварювали каву. Використовували і металеві казанки, і глеки для води з вузькою і довгою шийкою, і каструльки. Але кожен такий варіант мав свої мінуси. Котелки були занадто великими і незручними в перевезенні, з каструльки напій виплескувався під час варіння, що псувало аромат кави. Згодом з'явився посуд, який зібрав усі переваги стародавніх судин – джезва. Це судина невеликого обсягу з вузьким горлом та широкою основою. Виготовляли їх із різних матеріалів, які застосовуються і зараз. Одним із найпоширеніших залишається мідь. Вона має хорошу теплопровідність, що гарантує рівномірність нагрівання судини по всьому об'єму. Джезва мідна 120 мл патина підходить для заварювання однієї великої або двох маленьких чашок кави. Це оптимальний варіант для двох людей, яким потрібно швидко підбадьоритися після пробудження або насолодитися напоєм упродовж дня.