Колумбия и ее кофе

Привітне сонце та рясні екваторіальні дощі Колумбії створюють чудові умови для зростання рослин кави. Ця країна, здається, просто створена для вирощування та продажу кави зерен. Обробляючи культуру у 7 своїх регіонах, держава є одним із лідерів поставок по всьому світу. Це і не дивно: високогірні великі ягоди сорту марагоджип є дуже цінними для гурманів і любителів напою, що бадьорить.

Як росте кава у зернах Колумбія? 

Найбільш високоякісною сировиною в країні вважається кава у зернах у передгір'ях Анд. Дерева ростуть на висоті до 1800 м-коду в умовах високої хмарності. Світло тут розсіюється по-особливому, а плоди кави дозрівають поступово. Сам родючий вулканічний грунт дає різні корисні елементи для розвитку рослини: у результаті виходять ягоди особливого сорту та величини – марагоджип або слонове зерно. Як ви розумієте, купити каву в зернах марагоджип намагаються багато, адже воно в 3-4 рази більше звичайного і має м'який і бархатистий смак.

Займаються обробітком дерев та у центральних районах Колумбії. Зернову каву оптом найчастіше продають маленькі фермерські господарства площею до 1-2 га. Такий бізнес у більшості спадковий, і підприємці вшановують сімейні традиції, тримають високу марку десятиліттями, випускаючи чудову каву – візитну картку цієї спекотної країни. Цікаво, що зерна перед упаковкою проходять промивку, замочування у воді, висушування та 14 інших рівнів контролю.

Сорти та види кави в зернах марагоджип.

Купити каву відомих колумбійських сортів можна у спеціалізованих магазинах та на інтернет майданчиках. Виділяються такі:

  1. Колумбія супремо кави. Зерна до 8 мм величиною мають м'яку, злегка яблучну кислинку, оксамитовий шоколадний смак і насичений карамельний аромат. Супремо відрізняється підвищеним вмістом кофеїну.
  2. Екстра. Відбираються великі зерна марагоджип і піддаються обсмажці. Схожий на каву колумбія супремо, проте аромат і смакові якості дещо слабші.
  3. Ексельсо. Середні 6 мм зерна марагоджип надходять у каву продаж, як продукт змішування супремо та екстра сортів середньої обсмажування. Його виразна кислинка та чорносливова фруктова нотка сподобається любителям високогірної кави.
  4. UGQ чи UNO. Смачна кава з зерен 5-5,5 мм, що вражає прекрасним ароматом та цитрусовим післясмаком. Оксамитова нота наголошує на вишуканості напою.

 

Колумбійську каву в зернах можна купити і в сумішах, і в чистих сортах арабіки. Її різновиди відомі на весь світ з давніх-давен: бурбон, колумбія, кастильо, табі та ін. У них додають молоко, п'ють охолодженим, з цукром і без. Спробуйте й ви незабутній колумбійський напій!