Кав'ярні, кавові автомати заварять вам чашку з будь-яким смаком та міцністю. Але що буде в цій чашці?
Отже, виробництво кави починається з її вирощування. У тропічному та субтропічному кліматі з високою вологістю ростуть дерева арабіки. На цих деревах дозрівають кавові плоди, їх називають ягодами. Кавова ягода має червоний колір. Усередині неї знаходяться два зелені зерна, розташовані плоскими сторонами один до одного. Це і є кава-зелена кава.
Коли ягоди зібрані, їх очищають, сортують та попередньо обробляють. Найчастіше роблять це механічно.
На наступному етапі зерна обсмажують. Роблять це у спеціальних машинах-ростерах. Розчинні цукру в хімічному складі кави карамелізуються, і зерна набувають звичного нам відтінку від світло-коричневого до практично чорного. Колір у разі залежить від часу обсмажування.
Наступний етап на шляху до готового напою - це помел кави, адже цілісні зерна заварити ніяк не вийде. Різна величина помелу використовується для різних способів приготування кави. Наприклад, для турки зерна подрібнюються на пил.
І ось, за допомогою маніпуляцій, що відповідають обраному способу приготування, у наших руках чашка ароматного та підбадьорливого напою.
Приємної чашки кави!