Кава Chemex (Кемекс)

Кемекс – спеціальна судина, що складається з верхньої вирви та нижньої основи, з'єднаних разом. Він виготовляється з боросилікатного скла та перетягнутий шкіряним «пояском».
Для приготування вам знадобляться: кемекс, чайник зі спеціальним носиком, вода в чайнику 250 мл 90 ° C, кава великого помелу 35 г, ваги, спеціальні паперові фільтри, таймер, час 2,5 хвилини.
У верхню вирву вставляємо паперовий фільтр, що складається з чотирьох аркушів. Відокремлюємо один лист фільтра і вставляємо у вирву трьома, що залишилися, до носика кемексу.
Виконуємо попереднє змочування фільтра, щоб усунути паперовий присмак. Води заливаємо достатньо, тому що одночасно відбувається нагрівання колби.
Зливаємо воду.
Ставимо кемекс на ваги, обнуляємо їх. Засипаємо каву (35 г) у фільтр, трохи струшуємо для розрівнювання.
Знову обнуляємо ваги та робимо перше вливання (50 мл води). Запускаємо таймер на 30 секунд. Це так званий момент цвітіння кави.
Після 30 секунд продовжуємо вливання рухами по спіралі від центру до країв для рівномірного змочування. Спеціальний носик чайника забезпечує можливість такого руху. Продовжуємо до позначки 550 мл води.
Чекаємо, поки вся вода стече в нижню частину кемексу, після чого видаляємо фільтр із залишками кави.
Насичуємо отриманий напій киснем, помішуючи круговими рухами колби.
Смакуємо!

Кава пуровер (Hario V60)

Другу назву (Hario) метод отримав від однойменної японської фірми – виробника спеціалізованого кавового посуду. Сам метод теж має японське коріння і став набирати популярності з 2010 року. Його часто називають «кавовою церемонією».
Вам знадобляться: кава середнього помелу 20 г, сам пуровер (воронка з жолобками, які забезпечують кращу циркуляцію води та насичення напою киснем), посудина для заварювання, ваги, чайник зі спеціальним носиком для контролю потоку води, вода в чайнику 380 мл 90°С , спеціальні паперові фільтри, склянка, таймер, час 2,5 хвилини.
Техніка приготування аналогічна методу кемексу. Під час приготування важливо стежити за потоком води – струмінь має бути дуже тонким. Перше вливання для цвітіння 20 г кави 20 мл води, 30 секунд. Міцність напою можна регулювати кількістю кавових зерен.

Кава аеропрес (Aeropress)

Основна відмінність цього методу в тому, що для приготування використовується тиск. Пристрій аеропресу нагадує звичайний шприц. У верхній частині знаходиться посудина з фільтром та поршнем, через який видавлюється готовий напій. Засипається кава, 30 секунд екстракції, потім знову заливається вода. Час заварювання становить 1,5-2 хвилини. Смак виходить яскравим та багатим, він насичується завдяки використанню тиску. Різні відтінки смаку ви отримаєте, експериментуючи зі ступенем помелу, кількістю кави, температури води, швидкістю видавлювання.

Кава сифон (Siphon)

Найвидовищніший спосіб. Приготування побудоване на принципі хімічних колб (сполучені судини). Вода з нижньої колби підігрівається пальником і поступово підіймається у верхню посудину, що містить спеціальний фільтр для сифона. Коли вода повністю перейде вгору, туди засипається мелена кава (середній помел) і 30 секунд іде екстракція. Після цього забирається пальник. Внаслідок різниці температур кавовий напій поступово стікає вниз, у верхній колбі залишається фільтр із кавовою гущею. Час приготування – 2,5 хвилини. Напій виходить яскравим та чистим.
У нашому інтернет-магазині можна купити спеціалізований посуд для приготування кави будь-яким способом. Але головна умова смачного напою – кавові зерна свіжого обсмажування. Ми знаємо, що вам подобається 100% арабіка нашої торгової марки Кави C&T (Freshroasted).
Приємного кавування!