Сонячна Куба розташована на островах в Атлантиці, і її тропічна природа вражає навіть найдосвідченіших мандрівників! Там, де є всього 2 сезони, дощовий і спекотний, де дмуть вологі вітри, поруч рухаються потужні океанічні течії, а рельєф прикрасили гори, просто не може не дивувати рослинність: це стосується і незвичайної кави. Тут вона чудово почувається з 1748 року.

Види кубинської кави.

Через цілорічну вологість в повітрі та особливу ​​висотність проростання в центрі та на сході острова Свободи купити кубинську каву прагнуть багато гурманів світу. Знаменита на весь світ кава росте на горбистих рівнинах та схилах гір, висотою до 2000 м. Цей напій славиться своєю помірною насиченістю та чистим без домішок смаком.

Найкращими тутешніми сортами визнані:

  • кубинська кава Cubita. Легкі тони диму, низький рівень кислинки, середня насиченість характеризують цей напій, складений з преміумсуміші зерен арабіки Екстра Терквіно та Serrano Washed мокрої обробки. Часто кубинську каву Cubita купити можна у приватних кав'ярнях, ресторанах, спеціалізованих магазинах;
  • кава Serrano. Це густо насичений смак із «димком» середнього та високого обсмажування з неявною кислинкою або зовсім без неї. Купити каву Serrano означає побалувати себе знаменитою, ні на що не схожою гірською преміум кавою (600-800 м над рівнем моря);
  • Терквіно або Екстра Терквіно. Ноти какао та тютюну яскраво підкреслюють смак цієї насиченої кави середнього обсмажування з пікантністю гострого перцю. Купити кубинську каву в зернах з регіону передгір'їв сходу острова точно хороша ідея, адже вона чудово бадьорить і залишає шоколадний післясмак.

Сьогодні Куба періодично експортує каву до США та Японії, країн Європи, Росії. Але так було не завжди: попри величезний потенціал для торгівлі, політична ситуація в країні є далекою від стабільності у зовнішніх зв'язках. Любителі в усьому світі цінують кожну чашку ароматного напою, адже смакувати кубинську каву – це ціла подія!