Ароматна і підбадьорлива, кава користується величезною любов'ю в усіх куточках світу, може похвалитися багатовіковою історією та великою кількістю сортів, варіантів використання та рецептів приготування. Кава не тільки дарує приголомшливий смак і аромат, вона також тонізує, проганяє сонливість, активізує розумові процеси та стимулює обмін речовин. Саме з кави починається ранок безлічі людей на планеті.

Як і все популярне, каву часто намагаються підробити. Найбільш підроблюваний бренд на сьогодні – це Lavazza, як один з найдорожчих і найвідоміших кавових брендів, який також вважається найкращим у Європі. Підробляють Lavazza у кількох країнах. Кава Lavazza родом з Італії – зрозуміло оригінал не може бути виробництва інших країн, тому на пачці завжди вказана Італія! Купити підробку можна не тільки на ринках та у роздрібних магазинах, але й в інтернет-магазинах та навіть у спеціалізованих кавових точках. Найчастіші підробки – результат незнання чи несумлінності продавців і непоінформованості покупців. Сьогодні ми поговоримо про те, як відрізнити справжній Lavazza від численних контрафактів.

Перше, що має насторожити, – це дешевизна. Якісний продукт не може продаватися за низькою ціною, крім спеціальних промоакцій у великих торгових мережах. Але буває так, що підробка продається за ціною оригіналу. У такому разі необхідно самим навчитися вибирати улюблену каву, щоб не зустрітися з контрафактом.

Спочатку звернемо увагу на упаковку. Перше, що впадає у вічі, – це бічна складочка вздовж торця пачки на контрафактному пакеті. Вона говорить про те, що був використаний готовий пакет, який був виготовлений в іншому місці і транспортувався у складеному вигляді, на відміну від машинної упаковки оригінальної кави. При упаковці верстатом плівка подається в рукаві, тому жодних бічних складок на пакетах Lavazza немає. Подивимося на верхній шов - верстат відрізає і запаює пакет дуже акуратно, на контрафакті видно сліди ручної спайки. Також слід звернути увагу на нижній зріз пачки. На оригінальній упаковці він завжди трохи хвилястий, а на підробленому – рівний.

Далі, дивимося на серію партії, дату та час виробництва. Ці дані наносяться спеціальним апаратом після упаковки товару, і з оригінальної пачки їх легко стерти ваткою, змоченою у спирті чи одеколоні. На підробленій пачці дата виробництва та серійний номер друкуються разом із самим пакетом, тому стерти їх неможливо. Якщо ви берете Lavazza відразу оптом, тобто в коробці, зверніть увагу на час виробництва - воно може відрізнятися на 1-2 хвилини серед пачок в одному ящику, а на самому ящику час повинен бути вказаний на кілька хвилин пізніше.

Також на принті контрафактної пачки може бути помітна так звана крокрень - помітна оку нерівномірність покриття пофарбованої поверхні, коли фарба наносилася на плівку не якісним чином. Оригінальна пачка має більш насичений відтінок упаковки та чіткіші лінії промальовування. І на ній завжди має бути наклейка для експорту, яку шахраї часто забувають наклеїти.

Тепер заглянемо всередину пачки. Справжня Lavazza має дивовижний аромат, який недоступний підробленій каві. Зернова кава повинна бути рівномірного обсмажування, не повинно бути обвуглених і надто світлих зерен на загальному тлі. Олійні виділення на зернах з'являються через міграцію жирів на поверхню, це говорить про свіжість зерна. Також свіжосмажене зерно продовжує виділяти вуглекислий газ, хоча безпосередньо після обсмажування зерна майже не пахнуть. Зворотний клапан на упаковці дозволяє випускати вуглекислий газ без кисню. На оригінальному клапані Lavazza при натисканні проступають літери, на підробці їх немає.

І будьте обережні – контрафактна кава може зламати вашу автоматичну кавомашину, якщо в пачці потрапить якийсь камінчик, що буває досить часто.

Таким чином, ми дізналися, як відрізнити підробку Lavazza від оригіналу, тому будьте уважні  - адже різниця в якості просто величезна. Якщо ви бажаєте дійсно насолодитися смаком та ароматом, рекомендуємо перейти за посиланням та придбати справжню, оригінальну каву Lavazza в нашому магазині. Усім бадьорого дня та більше натуральних покупок!