Для приготування кави в кав'ярнях та спеціалізованих ресторанах використовують професійні кавоварки, що володіють корисним функціоналом, швидкістю, асортиментом рецептів та якісними технологіями обробки зерен. Кращі професійні кавоварки коштують чимало, проте окуповуються швидко, якщо вони були обрані правильно. Потік відвідувачів, різноманітність та якість напоїв, ергономічність та дизайн самого апарату – все це найголовніші критерії вибору кавового апарату.

Зручність використання.

Безперечно, найзручнішою і заощаджуючою, час на виготовлення 1 чашки кави, вважається кавомашина автоматична. Вона сама дробить зерна, пресує порції, гріє воду до позначки, яку задав бариста, подає потрібний тиск, збиває молоко. Купити кавомашину суперавтомат або автомат вигідно для закладів із великою прохідністю. Фаст-фуди, кав'ярні біля метро, ​​на вокзалах та центральних магістралях мегаполісів, густонаселені райони відвідує велика кількість людей. Висока швидкість роботи стає основним чинником.

Вірність традиції чи комфорт при заварюванні?

На мелену каву працюють менш автоматизовані кавомашини, для яких або купується готовий змелений кавовий порошок, або окремо дробиться в кавомолці. В останньому випадку аромат буде насиченим та стійким.

Перерахуємо основні типи такого обладнання:

  1. ріжкові професійні автоматичні кавомашини. Порцію кави трамбує у холдері бариста вручну. Це займає додатковий час, проте приносить візуальне задоволення клієнтам: магічний процес ручної роботи заворожує. На ціну кавомашини впливає наявність сталевого ріжка, специфіка управління агрегатом, ім'я виробника, кількість пластику, що використовується в машині та ін;
  2. капсульні апарати використовують у місцях, де кава – не головний пункт меню. Застосування капсул дарує комфорт, простоту, а також гігієнічність при заварюванні та чищенні кавомашини. Варто врахувати, що різноманітність напоїв у випадку капсульної машини досить мала. Вони популярні у бізнес-центрах, готелях, на конференціях, виїзних церемоніях;
  3. краплинні кавоварки. За великого попиту на «Американо» купують саме таке обладнання з великим резервуаром для чистої води. Потрібно передбачити періодичну зміну фільтрів та специфіку заварювання. Час очікування становить близько 8,5 хвилин.

Купити чи взяти кавомашину в оренду?

Купівля професійної кавомашини вимагає не малих коштів. Та й багато підприємців хочуть протестувати в дії певний тип фірмового обладнання, щоб відзначити для себе важливі нюанси користування перед придбанням. У цьому випадку гарною альтернативою стане послуга оренди.
У подібних фірмах діє система знижок, що базується на придбанні певної кількості кави для кавомашин. Якщо закуповується максимальний обсяг, машину можна взяти навіть у безкоштовне користування. А бонусом стане професійне обслуговування агрегату, навчання персоналу та доставка машини до місця застосування.